Totul despre dulciurile raw vegan

Desktop5Dulciurile raw vegan sunt produse obtinute din ingrediente naturale de origine vegetala, care nu necesita coacere. Acestea se pregatesc la rece, fara a fi procesate termic, asigurandu-se astfel pastrarea tuturor nutrientilor din ingrediente. Din compozitia lor este exclusa prezenta aromelor artificiale si a ingredientelor de origine animala, precum lapte, oua sau unt. De asemenea, ele nu contin faina alba, aditivi, coloranti sintetici, E-uri sau conservanti. Sunt cremoase, fine ca textura, dulci si aromate. In plus, sunt frumos colorate datorita colorantilor naturali ce provin din fructele si legumele folosite (sfecla rosie, spanc, frunze de salata).
Ingredientele principale care se folosesc la prepararea dulciurile raw vegan sunt nucile, fulgii de cocos, curmalele, stafidele, untul de cacao si cocos si fructele de orice fel. Procedeul prin care se pregatesc dulciurile raw vegan este acela de blenduire a nucilor, fructelor si diferitelor arome si condimente naturale. Compozitia se da la rece imediat ce este gata. Torturile si prajiturile cu crema de caju se pastreaza in congelator, iar bomboanele, batoanele, biscuitii si ciocolata se pastreaza in frigider. Daca sunt pastrate corespunzator acestea au un termen de valabilitate de 30 de zile.
Dulciurile raw vegan sunt potrivite pentru copii, pentru adulti cu un anumit stil de viata, cat si pentru persoanele cu nevoi speciale cum sunt cei cu diabet, intoleranta la gluten sau lactoza.
Acestea sunt doar cateva motive pentru care deserturile raw vegan sunt recomandate in locul celor traditionale. Daca aveti de ales, deserturile raw vegan sunt alegerea cea mai potrivita, deoarece  contin numai ingrediente naturale, neprocesate termic.
Sa nu uitam totusi ca si ele sunt bogate in calorii si ca trebuie consumate cu atentie. O portie de 100 gr poate sa aiba intre 250 si 300 kcal.
Dulciurile raw vegan nu inlocuiesc nici o masa principala si se consuma cu moderatie doar ca desert.

Adriana Cirlig

Tehnician Nutritionist

Niciun comentariu încă.

Lasă un răspuns